Är jag Katy Perry i djungeln?

Några skolelever diskuterade Vivecos blogg och volontärresan jag genomför. De tolkade situtationen efter sin världsuppfattning. Jag tar det som en komplimang att de ville referera till musikvideon ”Roar” där en populär popstjärna nödlandar i djungeln.

Since we have no car we walk the 3 km to make grocery shopping in town.
Since we have no car we walk the 3 km to make grocery shopping in town.

Det handlar om att leva efter de premisser som ges.

…Att inte fastna i avsaknaden av det jag är van vid att ha tillgång till.

…Att hitta nya lösningar på de utmaningar jag står inför i vardagen.

Ett exempel är avsaknaden av tvättmaskin. Tänk dig själv att tvätta utan kemikalier och utan en motor som vispar runt tvätten och piskar ut smutsen?

It took some time to fetch all stones for the paths. A neverending story.
It took some time to fetch all stones for the paths. A neverending story.

Ett annat exempel är alla stigar och stenmurar jag konstruerade under våra första dagar på Rayo del Sol. Ingen bil och ingen möjlighet att köpa cement eller annat nödvändigt byggmaterial. Då tog vi skottkärran, traskade ut i naturen och hämtade lass efter lass efter lass … …

"Vad skönt att vi släckte elden innan den spred sig"
“Vad skönt att vi släckte elden innan den spred sig”

Ja, och så har vi de där rishögarna som brändes. Två dagar i rad. Andra dagen tändes rishögen intill en skogsdunge, men hölls tack och lov under kontroll. Jag klättrade upp på grannens grindstolpe och ringde 112. Magiskt hur jag fick täckning på telefonen just då.

En bild på grindstolpen jag ibland stod 40 minuter på i väntan på ett svar på SMS. Just där fanns lite täckning.
En bild på grindstolpen jag ibland stod 40 minuter på i väntan på ett svar på SMS. Just där fanns lite täckning.

Fler texter från Workaway-resan finns under kategorin Reseskildringar.

Published by

Vivi

Jag vill sprida kunskap och väcka tankar och engagemang i miljöfrågor. Därför driver jag företaget Viveco och arbetar som miljöutbildare och miljökonsult. Kontoret har jag i Norberg men jag är verksam över hela länet och landet.