Den omöjliga hamstern

Hamstern visar hur tillväxten inte kan öka som förut

”Välfärd utan tillväxt”

Tim Jacksons bok ”Välfärd utan tillväxt” beskriver hur vi behöver omdefiniera BNP som måttstock på framsteg i samhället. Han skriver att vi måste hitta en väg till välfärd som inte är beroende av kontinuerlig tillväxt – om vi inte kraftigt lyckas minska konsumtionens miljöpåverkan… vilket enligt min uppfattning går för trögt för att vi ska hinna ställa om i tid.

Länk till föreläsningen Tim Jackson höll på ABF i Stockholm februari 2011 (35minuter).

Published by

Vivi

Jag vill sprida kunskap och väcka tankar och engagemang i miljöfrågor. Därför driver jag företaget Viveco och arbetar som miljöutbildare och miljökonsult. Kontoret har jag i Norberg men jag är verksam över hela länet och landet.

3 thoughts on “Den omöjliga hamstern”

Comments are closed.